A Fidesz arra kíváncsi, mit ígért a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenc "homályos globális pénzügyi köröknek" az anyagi támogatásért cserébe - közölte a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI - Hoppál Péter a csütörtöki Heti Válaszban megjelent cikkre hivatkozva tette fel a kérdést. A hetilap arról írt, hogy a volt miniszterelnök önálló baloldali-liberális tömböt épít, "és sikere aligha fog az anyagiakon múlni", ugyanis cégcsoportja "sorra nyeri" a külföldi kormánymegbízásokat és a munkákat a Soros György magyar származású amerikai üzletember által létrehozott alapítványtól.

"Irdatlan pénzekkel tömi Soros György üzletember Gyurcsány Ferenc cégeit" - értékelte a cikkben foglaltakat a Fidesz szóvivője. Hozzátette: az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon körüli alapítványokat, egyesületeket és blogokat szintén Soros György körei pénzelik, de most kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc mögött is ezek a spekulatív pénzügyi körök állnak támogatóként. Úgy tűnik, a DK elnöke Soros pénzéből támadja saját vetélytársait, így például az MSZP-t is, vagyis "a személyes hatalmi harc különböző ütközeteiben Soros-pénzek állnak a háttérben" - jegyezte meg.

Hoppál Péter mindebből azt a következtetést vonta le, hogy "a szobordöntögetés akciója mögött is, aztán az elhíresült hamisítási botrány mögött is talán ebből a forrásból származó pénzek szerepelnek".

Úgy fogalmazott, most kezd kirajzolódni a valóság Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentése mögött, amely szerint jobb nem tudni, honnan érkeztek a támogatások miniszterelnöksége idején a baloldalhoz.

A szóvivő ezek után azt a kérdést tette fel, hogy vajon mit várnak Gyurcsány Ferenctől e spekulatív pénzügyi körök, miért segítik őt, és vajon milyen "veszélyes alkut" köthettek.

"Mit ígért vajon Gyurcsány Ferenc ezeknek a homályos globális pénzügyi köröknek?" - kérdezte Hoppál Péter.