"Az M1 Híradója nem sértette meg a kiegyensúlyozott tájékoztatást a kislétai videofelvétel ügyében."

MTI - A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) határozottan visszautasítja az Együtt-PM keddi sajtótájékoztatóján elhangzott és a pártszövetség közleményében leírt, a Híradóval kapcsolatos állításokat - írták.

Utaltak arra, az Együtt-PM szerint a Híradó hétfői riportja úgy kérdőjelezte meg a kislétai videó hitelességét, hogy azzal kapcsolatban a pártszövetség álláspontját, véleményét nem kérte ki a szerkesztőség.

Az Együtt-PM azt írta: ez példátlan, és emellett nem mehetnek el szó nélkül. Az MTVA szerint azonban az Együtt-PM állításaival szemben a valóság az, hogy a pártszövetség által szombaton, a Facebookra feltöltött videofelvételt a Híradó már vasárnap bemutatta, és az adásban hosszan idézte az Együtt-PM állításait - közölték.

Emlékeztettek arra is, hogy a párt vasárnapi sajtótájékoztatóján - egyedüli médiumként - a Híradó kérdezte meg a felvételről Szabó Zsoltot, az Együtt-PM politikusát, akinek a válaszát - "úgy gondolom, hogy a videó valós" - be is mutatta.

A Híradó ezen felül az Indexnek adott interjúból nagy terjedelemben idézte a párt sajtómunkatársának állításait, ő részletesen ismertette, hogy mit gondol az Együtt-PM az ügyről.

Közölték azt is, hogy a Híradó hétfőn újabb Együtt-PM-es politikustól kérdezte meg, hogy mi a véleményük a videóról, a pártnak összesen öt megjelenést biztosított az anyagon belül.

"Elhangzott, amit a párt a Facebookon a videóról írt, ismét látható volt a vasárnapi, Szabó Zsolttal készült felvétel, megismételte a sajtómunkatárs által az Indexnek elmondottakat, ismertette a videó készítőjének nyilatkozatát, akiről az Együtt-PM azt állította, hogy az aktivistájuk, továbbá bemutatta Jávor Benedek Együtt-PM-es politikus sajtótájékoztatóján, az üggyel kapcsolatban elhangzott válaszát" - sorolták a megjelenéseket.

Közlésük szerint mindezek mellett mondta el saját véleményét a videó főszereplője, a kislétai közmunkás, valamint az ügyben megszólított polgármester.

A Híradó tehát két alkalommal, vasárnap és hétfőn is nagy terjedelemben mutatta be az Együtt-PM álláspontját, amely a párt saját közleménye szerint sem változott, vagyis továbbra is azt tartják igaznak, amit nekik mondott a közmunkás - írták. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a Híradó az Együtt-PM által az MTI-hez eljuttatott közleményt az annak megjelenése utáni első hírműsorban azonnal ismertette.