Az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) nem indít Magyarországra vonatokat.

MTI - A Mávinform értesülései szerint az ÖBB a Magyarországról érkező nemzetközi vonatokat fogadja, de egyelőre Ausztria felől nem tudnak tovább közlekedni a vonatok a magyar határállomásig.

A Mávinformnak nincs információja arról, hogy pontosan mi az oka ennek a korlátozásnak, csak annyit tudnak, hogy az osztrák vasúthálózaton baleset miatt vannak korlátozások.

A közlemény szerint a Bécs felől érkező railjet 41-es járata, amelynek 9 óra 49 perckor kellene megérkeznie a budapesti Keleti pályaudvarra, bizonytalan ideig késik. Időközben viszont a München felől érkező Kálmán Imre EN vonat beért Magyarországra, így az várhatóan menetrend szerint érkezik a Keletibe.

A Mávinform a vonatokra várakozóktól azt kéri, hogy a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán, vagy a MÁV-START térképes Vonatinfós rendszerén keresztül tájékozódjanak.

Rendőrségi intézkedés miatt van fennakadás az ausztriai vasúti közlekedésben

Egy rendőrségi intézkedés miatt átmenetileg nem közlekednek a vonatok Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) honlapján is olvasható tájékoztatás szerint Gramatneusiedl és Götzendorf an der Leitha között átmenetileg szünetel a vonatok közlekedése.

Az osztrák vasút közleménye szerint az intézkedés a Magyarországra tartó vonatok közül a Bécs felől érkező 41-es számú Railjet járatot és a Zürich-Budapest Keleti pályaudvar között közlekedő, EN467-es járatot érinti. A vasút nem tudott további felvilágosítást adni a rendőrségi intézkedésről, sem arról, hogy meddig tart majd a korlátozás.