Európa park néven Ajkán új köztéri parkot hoztak létre, amely a városnak az Európai Unióhoz és a testvértelepüléseihez való kötődését szimbolizálja - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

MTI - A Béke és a Csokonai utca által határolt, térkővel burkolt terület közepén egy félig földbe süllyesztett földgömb helyezkedik el, amelynek az a része látszik, ahol Európa van. A földgömb körül Ajkát és annak testvérvárosait szimbolizálva mindegyik város címere látható - írták.

A teret határoló két társasházi véghomlokzat alapszíne sárga, azokra az unió csillagai vannak egy-egy negyedkörben felfestve ugyancsak sárga, de a háttértől markánsan elütő színben - tették hozzá.

Tájékoztatásuk szerint a két épület között sorakoznak Magyarország, az Európai Unió és a testvérvárosok (a németországi Unna, az ausztriai Weiz, a finnországi Rovaniemi és az erdélyi Székeskeresztúr) zászlói, a térburkolat határvonalát követve.

A téren öt padot helyeztek el, s a testvérvárosok tiszteletére pénteken, a park ünnepélyes átadása után négy fát ültetnek el.

A beruházáshoz szükséges 16 millió forintot Ajka a saját költségvetéséből biztosította.