A szakemberek befejezték a gázolajjal szennyezett útszakasz mentesítését, így a rendőrség feloldotta az emiatt elrendelt teljes útzárat, és vasárnap reggel megindulhatott a forgalom.

MTI - Feloldották az útzárat a Nyírbátort Ófehértóval összekötő útszakaszon, ahol gázolaj folyt az úttestre még péntek reggel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap.

A szakemberek befejezték a gázolajjal szennyezett útszakasz mentesítését, így a rendőrség feloldotta az emiatt elrendelt teljes útzárat, és vasárnap reggel megindulhatott a forgalom - olvasható a www.police.hu oldalon.

A útszakaszon péntek reggel baleset történt, amikor a szennyeződés miatt csúszóssá vált burkolaton egy autó vezetője elvesztette uralmát a járműve felett, és az árokba csapódott kocsijával és utasával együtt megsérült.

A rendőrök később megtalálták az olajszennyeződés okozóját, egy kisteherautó vezetőjét. A sofőr a rendőröknek elmondta, nem vette észre, hogy a kocsin szállított műanyag tartályból az úttestre gázolaj folyik. A férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.