A Fidesz morálisan elítélendőnek tartja, hogy Balogh József független országgyűlési képviselő tagja a közéletnek - közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI - Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán közölte, hogy az élettársát bántalmazó Balogh József - akit a napokban gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség és beismerő vallomást tett - már nem tagja a Fidesznek, mert vállalhatatlan és megengedhetetlen, amit tett.

Selmeczi Gabriella tájékoztatóján kérdésre megerősítette, hogy Balogh József az ominózus eset után kilépett a Fidesz-frakcióból, és "immár a pártból is kiléptettük", tehát nem tagja a Fidesznek. Aki ilyet elkövet, annak távoznia kell a közéletből is - tette egyértelművé, hozzátéve ugyanakkor, hogy az erkölcsi nyomáson kívül jogi eszköze nincs a pártnak az esetleges parlamentimandátum-visszaadásra.

Váczi Pál megbízott főügyészhelyettes hétfőn közölte, hogy súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Balogh József független országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség, a honatya beismerő vallomást tett. A megalapozott gyanú szerint a képviselő és élettársa április 28-án reggel 6 óra körül érkezett haza egy családi eseményről Fülöpházán lévő tanyájukra, amikor a képviselő ittas állapotban, minden előzmény nélkül ütlegelni kezdte élettársát.

Várnai László zuglói önkormányzati képviselő ügyében - aki ellen garázdaság vétsége miatt indult eljárás, és emiatt felfüggesztette LMP-s tagságát - a Fidesz szóvivője kérdésre megismételte álláspontját: ha valaki ilyen bűncselekményt követ el - természetesen az ártatlanság vélelmének a fenntartása mellett -, nincs helye a közéletben, mert nincs pardon, ha valaki ilyen tettet követ el. Várnai László visszautasította azokat a híreket, hogy felesége vagy élettársa bántalmazása miatt indult volna eljárás ellene.