A magyar média "fenegyerekeivel" és "sztárcsinálóival", a közmédia és a kereskedelmi csatornák vezetőivel, hírigazgatóival, valamint számos nyomtatott és online sajtóorgánum főszerkesztőjével is találkozhatnak az érdeklődők mától Balatonalmádiban, a kétnapos Média Korrektúra Konferencián.


MTI - A rendezvényt Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke nyitja meg, majd Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója bevezetőjével felvonulnak majd a "sztárcsinálók": Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, Ómolnár Miklós, a Story és a Best magazin főszerkesztője és Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója. Össze lehet-e rakni a hírekből a mai magyar valóságot? Vagy még most is létezik egy elhallgatott Magyarország? - erről vitáznak a közmédia és a kereskedelmi csatornák hírigazgatói, vezetői az NMHH által támogatott eseményén.

A te anyád! című szekcióbeszélgetésen Koltay András, a Médiatanács tagjának előadása után Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, Spirk József, az Index munkatársa és Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője beszélget arról, hogy a gyűlöletbeszéd és az útszéli hang mindennapi jelensége lett a hazai sajtónak.

Bemutatkozik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) új vezetője, Szabó László Zsolt megbízott vezérigazgató, aki előadását követően a műsorszolgáltatók vezérigazgatóival beszélget. A digitális világról mond véleményt az NMHH képviselője és Marchart Pál, a Vodafone vezérigazgató-helyettese.

A konferencián látható lesz a svéd közszolgálati televízió Magyarországról szóló elhíresült filmje is. A pódiumbeszélgetéseket Barabás Éva (RTL Klub) és Csermely Péter (Magyar Nemzet, Hír TV) vezeti, a felszólalások között pedig Kovács András Péter szórakoztatja a jelenlévőket.