A szocialista pártelnök bocsánatkérését hiányolta csütörtöki közleményében a Fidesz pécsi elnöke.

„Arra számítottunk, az MSZP elnöke azért látogat Pécsre szárnysegédjével, hogy bocsánatot kérjen a pécsiektől. Elnézést kellett volna kérnie, hiszen éppen az a Tóth Bertalan ül az MSZP országos elnökségében, aki alpolgármesterként tevékeny részese volt Pécs eladósításának” – írta Hoppál Péter.

Mesterházy Attila Tóth Bertalan és Szakács László országgyűlési képviselőjelöltekkel együtt tartott sajtótájékoztatón Pécsen.

A politikus szerint Meserházy Attila tájékozódhatott volna Tóth Bertalantól arról is, hogy „a szocialista városvezetés idején az egekbe emelték a közszolgáltatások díjait, kijátszották és – személyesen Tóth Bertalan alpolgármestersége alatt – elprivatizálták Pécs teljes buszparkját”. Tóth Bertalantól azt is megtudhatta az MSZP pártelnöke, hogy „miközben 35 milliárdos adósságot hoztak össze Pécsnek a szocialista városvezetők, aközben vidáman osztogattak jutalmat önmaguknak is a város kasszájából. Tóth Bertalan például volt, hogy napjában kétszer is felvette jutalmát, összességében sok millió forintot” – fogalmazott Hoppál Péter. A szocialisták városvezetése idején 3,1 milliárd forint jutalmat osztottak ki a város kasszájából, miközben 23 évre adósították el, és a csőd szélére sodorták Pécset - írta.

Hoppál Péter úgy vélekedett, hogy Mesterházy Attilának mindezekért elnézést kellett volna kérnie a pécsiektől.

„Ő ehelyett - igen cinikusan - éppen Tóth Bertalan „jutalomkirályt” és a bajai videohamisítási botrányba keveredett „videós” Szakács Lászlót támogatja, őket kívánja indítani képviselőjelöltként Pécsett. A hazudozásért és szándékos rágalmazásért egy év próbára bocsátásra elítélt MSZP városi elnökről már nem is beszélve” – írta a Fidesz pécsi elnöke.

Légy te is a polusonline szerkesztője. Jelentkezz: info@polusonline.com