A Jobbik azt kezdeményezi szerdán benyújtott határozati javaslatában, hogy a Magyarországon tevékenykedő multinacionális vállalatok a nemzetközi átlagfizetést adják meg a magyarországi dolgozóiknak - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a benyújtó Bertha Szilvia.

Hangsúlyozta: a Magyarországon gazdasági tevékenységet folytató multi- vagy transznacionális vállalatok által hazánkban foglalkoztatottak bérszínvonala messze elmarad az Európai Unió átlagától, a magyarországi árszínvonal ugyanakkor közel áll az európai átlaghoz.

Éppen ezért a Jobbik azt kezdeményezi, hogy a Magyarországon telephellyel vagy leányvállalattal rendelkező multi- vagy transznacionális kereskedelmi, szolgáltató gazdálkodó szervezet a munkavállalóinak a munkakörönkénti legalacsonyabb munkabér meghatározásánál kötelezően vegye figyelembe az adott munkakörben Magyarországon kívül alkalmazott munkavállalóinak vásárlóerő-paritáson, forintban kifejezett átlagos bérszínvonalát.

Bertha Szilvia szerint a külföldi cégek nem az olcsó magyar munkaerő, hanem a magyar piaci térnyerés miatt érkeztek az országba, ezért elvárható tőlük, hogy cserébe "fizessék meg tisztességesen a magyar munkaerőt".

Forrás: mti.hu

Nézd meg ezeket is