Kövér László fogadta az indonéz parlament alelnökét

Kövér László az Országházban fogadta H. Priyo Budi Santosot, az indonéz parlament alelnökét és kíséretét hétfőn, a magyar Országgyűlés elnöke a találkozón kifejezetten jónak és problémamentesnek nevezte a két ország kapcsolatait.

MTI - Erről az Országgyűlés sajtóirodája közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A kommüniké szerint Kövér László a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó küldöttséggel folytatott tárgyaláson kiemelte, hogy az intenzív politikai kapcsolatok mellett az utóbbi években megélénkült a kereskedelmi forgalom is hazánk és a délkelet-ázsiai ország között.

Kövér László gratulált Indonéziának a demokrácia megerősítésében és a gazdasági átalakítás terén elért eredményeihez és sok sikert kívánt a szociális és társadalombiztosítási ellátórendszer működtetéséhez, amelynek január elsejei bevezetése a 260 milliós ország előtt álló legnagyobb kihívás.

A magyar házelnök a kulturális kapcsolatok fontosságát hangsúlyozva szorgalmazta a 2010-ben elindult vallásközi párbeszéd folytatását, az egyetemista hallgatók cseréjét és egy 2015-re tervezett indonéz kulturális fesztivál magyarországi megrendezését.

A tájékoztatás szerint H. Priyo Budi Santoso egyet értett vendéglátójával, hogy új perspektívák nyíltak a kereskedelmi együttműködés előtt. A tíz ASEAN ország soros elnökeként reményét fejezte ki, hogy a jövőben Indonézia hídfőállás lehet Magyarország számára a térségben.