A januári, februári autós sívakációnak érdemes téli gumival nekivágni! Az agg akkumulátorok esetében ésszerű lehet egy új akku vásárlása: de legalábbis az indító kábel-páros elérhető közelségbe helyezése.

A pocsék, havas, hideg téli idő beköszönte előtt ajánlatos a gépkocsi tulajdonosoknak néhány dolgot ellenőrizniük autójukon. Sok bosszúságot megspórolhatunk, ha kontrolláljuk négykerekűnk ablaktörlőinek, ajtó gumitömítéseinek állapotát. A 4-5 esztendős akkumulátorok esetében aktuális lehet egy új akku vásárlása: de legalábbis az indító kábel-páros elérhető közelségbe helyezés.
Az ablakmosó és a hűtő fagyállóval való feltöltése házilag is pillanatok alatt megoldható, míg a gyertyák cseréjét, rozsdafoltok, karosszéria hibák eltüntetését jobb szakemberre bízni. Az első-hátsó világítás és a „körte-készlet” ellenőrzése filléres kunszt: a téli gumik esetleges javíttatása, új/felújított „papucs” beszerzése már zsebbe metszőbb kaland. Hólánc, pléd, termoszkanna sem árthat…  Pláne, ha 2014 első heteiben sívakációra kerekedünk fel a családdal például a Tátra, avagy az Alpok irányába.