A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint itt az ideje, hogy az új köntösbe bújt bukott balliberális koalíció színt valljon, és a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy társaság azonnal közölje, mit vesznek el a magyar családoktól.

Pálffy István frakciószóvivő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "az új MSZP-SZDSZ koalíció már túl van érdekházasságának nászéjszakáján", ezért kíváncsiak arra, milyen családot terveznek.

Véleménye szerint a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány csapat egyszer már megmutatta, hogy nem akarnak családot, nem akartak gyermekvállalást Magyarországon. Megszüntették a korábbi családi adókedvezményt és elvettek a gyermekgondozási segélyből, ugyanakkor gyermekes családok százezreit terelték "deviza adósrabszolgaságba".

A Fidesz-KDNP kormánya a korábbinál jóval nagyobb mértékben tudott javítani a családok helyzetén, a családi adókedvezménynek köszönhetően 4 év alatt 800 milliárd forint maradhatott a gyermeket nevelő családoknál. A jelenlegi családi adókedvezmény teljes: a kiskeresetűektől a többgyermekesekig minden szülő számára elérhető, többszázezer családnak a bruttója a nettója, nem kell adót, nyugdíj és egészségbiztosítási járulékot fizetniük. Visszaadták az elvett gyest és az idei évtől bevezették a kismamák munkába állása mellett járó extra gyermekgondozási díjat - sorolta, majd hozzátette: az új MSZP-SZDSZ már többször elszólta magát: megszüntetnék a családi adókedvezményt és a gyed extrát.

Itt az ideje, hogy az új köntösbe bújt bukott balliberális koalíció színt valljon. "A mézeshetek már 2002 és 2010 között megvoltak, a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy társaság azonnal közölje, mit vesznek el a magyar családoktól" - szólított fel Pálffy István.

Forrás: MTI/polusonline.com