Megkezdődött a Győri Törvényszéken annak a 29 éves hajléktalan férfinak a pere, aki tavaly januárban halálra szurkálta áldozatát.

Köszler Ferenc bíró kérdésére a vádlott arról beszélt: nagyon megbánta, amit tett, de nem emlékszik pontosan a történtekre, mert ivott és drogozott is a cselekmény előtt. Azért ment a lakásba, hogy segítsen kinyitni a beragadt zárat, majd ő vásárolni, későbbi áldozata pedig egy demizson borért ment - mondta.

Inni kezdtek, a házigazda pedig falatozás közben sértő megjegyzést tett a férfi csecsemő lányára; ezen dühödött fel, és mivel idős vitapartnere feléje szúrt, elvette tőle a kenyérvágó kést, és dulakodás közben többször megszúrta - idézte fel a cselekményt elismerő, de korábbi vallomásaival számtalan alkalommal ellentmondásba keveredő vádlott.

A vádlott, akit korábban többször elítéltek rablásért, arról is beszámolt, hogy miután leszúrta a férfit, lepedővel takarta le a holttestet, mert zavarta a látvány, és letusolt. Ezután az áldozat tévéjével, mobiltelefonjával, bankkártyájával és bélyeggyűjteményével, valamint néhány ruhadarabbal távozott.

Mint arról tavaly januárban az MTI beszámolt, a férfit alig egy nappal a gyilkosság felfedezése után elfogták Győrben. A rendőrségi sajtótájékoztatón Bánhalmi Zsolt megbízott megyei főkapitány elmondta: a helyben Golyó becenéven ismert elkövető "stabil bűnöző, a helyi alvilág ismert alakja", aki - ha eredeti szakmájában, ácsként nem kapott alkalmi munkát - kisebb lopásokból tartotta el magát.