A Jobbik szerint Simon Gábor lemondásra való felszólítása még nem old meg semmit, ennyivel nem lehet elintézni az MSZP második emberének "példátlan mutyiját". Ezt Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő közölte kedden az MTI-vel, jelezve: újra kezdeményezik, hogy minden parlamenti képviselőnél, kormánytagnál és hozzátartozóinál legyen rendszeres vagyonosodási vizsgálat.

Az ellenzéki politikus szerint a korrupciós ügyekben régóta élen járó szocialistáknak számot kell adniuk az utolsó fillérig, milyen pénzekből tevődik össze a bécsi bankban évekkel ezelőtt elhelyezett csaknem negyedmilliárd forint. Egy átlag magyar ember egész élete során nem lát ennyi pénzt, mint amennyit a baloldali politikusbűnöző titokban félretett - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a Jobbik újra kezdeményezi, hogy legyen rendszeres vagyonosodási vizsgálat a jövőben minden magyar parlamenti képviselőnél, kormánytagnál, valamint hozzátartozóiknál. Egyúttal felszólítják az adóhatóságot, kérjen adatszolgáltatást az EU többi tagállamának társszerveitől arra vonatkozóan, a magyar közéletben tisztséget betöltő politikusok rendelkeznek-e külföldön ilyen jellegű vagyongyarapodás eltitkolására alkalmas pénzintézeti számlával.

A Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül azt írta: a szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot.

A napilap szerint korábbi bevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi vagyonbevallásában sem szerepelteti azt. A szocialista képviselő a banknak úgy nyilatkozott, hogy a vagyon többek között egy cég és egy budapesti ingatlan eladásából származott - írta a Magyar Nemzet.