Hajdú-Bihar megye hat egyéni választókerülete közül négyben az MSZP, egy-egy választókerületben pedig az Együtt-PM, illetve a Demokratikus Koalíció (DK) indít jelöltet az országgyűlési választáson - hangzott el az Összefogás hétfői debreceni sajtótájékoztatóján.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke arról beszélt, hogy az Összefogás Magyarország mind a 106 egyéni választókerületében, ezen belül Hajdú-Bihar mind a hat választókerületében megküzd a mandátumokért.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke hozzátette: Debrecenben is népszavazás lesz az idei választás, "a debreceni modell ugyanis megbukott, a város fejlődése megrekedt".

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) párigazgatója azt mondta: "hiszi, a remény koalíciója eljut oda, hogy minden választókerületben sikeresen szerepelnek, mert Orbán Viktornak mennie kell".

A Debrecen központú 1-es, 2-es és 3-as választókerületben Szegedi István orvos, egyetemi docens, az Együtt-PM jelöltje, Rónai György orvos, az MSZP jelöltje, illetve Pallás György pedagógus, nyugalmazott középiskolai igazgató, az MSZP jelöltje indul.

A 4. számú, Berettyóújfalu központú választókerületében Varju László, a DK jelöltje, az 5. számú, Püspökladány központú választókerületben Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP jelöltje, a párt országos elnökségi tagja, a 6. számú, Hajdúböszörmény központú választókerületben Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP jelöltje, a párt hajdú-bihari területi szövetségének elnöke küzd a mandátumért.

Gúr Nándor, Szigetvári Viktor és Varju László kérdésre válaszolva igazságtalannak nevezte az egykulcsos személyi jövedelemadót, ezért azt kétkulcsossá alakítják, de a második kulcs jövedelemhatárát úgy állapítják meg, hogy annak az adózók többsége nyertese legyen.