A Jobbik szerint távoznia kell a kormányból Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek.


Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője ezt azzal indokolta keddi sajtótájékoztatóján, hogy "naponta" jelennek meg a tárcavezetőhöz köthető különböző gyanús ügyletek, fejlemények. A jobbikos politikus példaként több milliárdos közbeszerzési szabálytalanságot és a miniszter ügyvédi munkájával kapcsolatos ügyeket hozott.

A Jobbik botránynak tartja, hogy Seszták Miklós kormánytag lehet - mondta a szóvivő, hozzátéve: ha az is marad, akkor látszik, hogy a következő időszakban milyen eszközökkel történik majd a fejlesztésre szánt pénzek "osztogatása és fosztogatása". Az ellenzéki párt álláspontja szerint Seszták Miklósnak távoznia kell a kormányból, mert "nem több és nem kevesebb, mint közönséges oligarcha".

A jobbikos politikus azok felelősségre vonását is szorgalmazta, akik lobbiztak a miniszter mellett.

Mirkóczki Ádám kérdésre beszélt a választási pénzekkel kapcsolatos szabálytalanságokról is, ami a Jobbiknál 22 képviselőjelöltet érintett. Összegszerűen mind a 106 jelölt elszámolt az utolsó fillérig, de több formai hiba is volt - számolt be, kifejtve: volt olyan jelölt, aki az Állami Számvevőszéknél nem regisztrált hirdetőújságban hirdetett, míg más esetben nem a feltüntetett listaáron adta a cég a hirdetést. Ezen esetekben nem a képviselőjelölt, hanem a szolgáltató hibázott - jelentette ki, hozzátéve: ez is a választási rendszer anomáliáit mutatja, még sok a kiskapu.

A jobbikos jelöltek vállalják a jogi felelősséget és eleget tesznek a szankcióknak - tette hozzá.