Jelentős adótartozásra is fényt derítettek az ellenőrök egy Balaton-parti baromfifeldolgozó vállalkozásnál, amely 10 be nem jelentett dolgozót foglalkoztatott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága az MTI-vel szerdán.

Bus Szilvia sajtófelelős tájékoztatása szerint a NAV Somogy megyei pénzügyőrei a foglalkoztatottakat szerették volna ellenőrizni a cégnél, az "egészségügyi kiskönyv" hiányára hivatkozva azonban nem engedték be őket a teljesen zárt, ablaktalan húsfeldolgozó csarnokba.

Az ellenőrök a helyi állatorvos segítségét kérték, aki bemehetett a csarnokba és felmérte az ott dolgozók létszámát. Kiderült, hogy a bemutatott adatokhoz képest, mely szerint nyolc dolgozó volt bejelentve, hetet pedig kölcsönöztek, további tíz, be nem jelentett ember dolgozott a cég telephelyén. A be nem jelentett alkalmazottak foglalkoztatása miatt egymillió forint mulasztási bírság kiszabására is számíthat a vállalkozás. 

A pénzügyőrök megállapították továbbá, hogy a cégnek 17 és fél millió forintos adótartozása is van, ezért a feldolgozó üzemben található 40 millió forint értékű gépsort lefoglalták.