Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

A Barents-tengertől a Kelet-európai-síkság fölé benyúló anticiklont igen hideg, száraz levegő tölti ki: a derült ég alatt reggelre nagy területen -10, -15 fokig hűl le a levegő, és napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A magasnyomás keleti peremén már borult ég a jellemző, és sokfelé esik a hó. A Balkán-félsziget térsége fölött ciklon örvénylik, amely az elmúlt 24 órában a Kárpát-medencétől a Fekete-, illetve a Földközi-tengerig sokfelé kiadós esőzést okozott. A csúcshőmérséklet ezen régió észak részén többnyire 8, 14 fok között alakul, délen ugyanakkor még 20 fok fölé melegszik fel levegő. A kontinens nyugati partvidékén is sok a felhő, és többfelé fordul elő eső, zápor, délutánonként általában 12, 17 fokot mérnek. A szárazföld legmelegebb térsége az Ibériai-félsziget vidéke, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek, sokat süt a nap, és a félsziget nagy részén 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence fölé péntek estétől északkelet felől egyre szárazabb levegő érkezik, megszűnik az eső, szombaton mind nagyobb területen a felhőzet is felszakadozik.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Pénteken napközben az ország nagy részén borult marad az ég, legfeljebb délkeleten szakadozhat fel késő délutántól a felhőzet. Eleinte sokfelé, délután egyre kevesebb helyen várható eső (a csapadékzóna északnyugat felé mozog, miközben jelentősen gyengül). Éjszaka a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti részén többfelé, másutt legfeljebb kisebb körzetekben felszakadozhat már a felhőzet, a csapadékhajlam is tovább gyengül, hajnalban legfeljebb néhol lehet gyenge eső, szitálás. Szombaton északkelet, kelet felől lassan egyre nagyobb területen felszakadozik, hosszabb-rövidebb időre csökken a felhőzet, de a Dunántúl nyugati felén estig túlnyomóan borult marad az ég. Számottevő csapadék napközben már sehol sem valószínű. Reggel délen foltokban köd előfordulhat. Az északkeleti, északi szél fokozatosan mérséklődik: pénteken a déli órákban a Nyugat-Dunántúlon lehetnek még viharos széllökések, késő estétől viszont már országszerte gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.  

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6 fok között alakul, de ahol északkeleten felszakadozik a felhőzet, 0, -1 fokig is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 9 és 13 fok között várható.