Jogerősen kétszáz óra közérdekű munka büntetést szabott ki szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfira, aki három héttel ezelőtt bombával fenyegetőzött és emiatt ki kellett üríteni egy budapesti bevásárlóközpontot és egy irodaházat - közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye szerint a férfit a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította - gyorsított eljárásban - bíróság elé. 

A vád szerint a férfi egy VI. kerületi bevásárlóközpont üzletében dolgozott alkalmazottként. Magánéleti okokból egy napra szabaddá akarta tenni magát, és ezért el akarta érni, hogy aznap hazaküldjék az alkalmazottakat. Vásárolt egy SIM-kártyát, betette a telefonjába, és október 15-én délelőtt felhívott egy XII. kerületi üzletházban üzemelő - azonban több más üzletházhoz, így a munkahelyének helyet adó VI. kerületihez is - tartozó call centert, és közölte, hogy az épületben bomba fog robbanni. 

A fenyegetés miatt a XII. kerületi bevásárlóközpontot, valamint egy XIII. kerületi irodaházat is ki kellett üríteni, azt a bevásárlóközpontot azonban, amelyben a férfi dolgozott, nem zárták be.