Az MSZP szerint most vasárnap arról dönt Újpest, hogy csatlakozik-e azokhoz a tiltakozókhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével azt mondták: elég volt az Orbán-kormányból. Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szombat reggel az újpesti piac mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, "a kétharmad lebontható".

Közölte, a kormány egyre több adót vesz el, és még így sem tudja finanszírozni korrupt rendszerét. Véleménye szerint 2015-ben "padlássöprést" végez a kormány, mert megszűnik a szociális ellátórendszer, ami további elszegényedést jelent.

Az ellenzéki politikus szerint a még ott maradt csaknem hatvanezer ember magán-nyugdíjpénztári vagyonát is érinteni fogja a padlássöprés, mert végelszámolással eltüntetik az egyéni számlákat.

Tóbiás József értékelése szerint az elmúlt másfél hónapban nagyot fordult a világ, az utca, a választópolgárok tudtára adták a kormánynak, hogy nem kérnek abból a kormányzásból, amely számukra a kiszolgáltatottságot, az elszegényedést, a szociális biztonság hiányát hozza. Most vasárnap ezt megüzenhetik a kormánynak, ugyanis nem egy választás, hanem a választópolgárokkal való folyamatos együttműködés garantálja csak a jó kormányzást - tette hozzá.

A pártelnök arra biztatta a helyi választókat, hogy csatlakozzanak ahhoz a tömeghez, amely egyértelműen megindítottat a változást Magyarországon.

A sajtótájékoztatón Tóbiás József mellett állt Horváth Imre, az MSZP helyi jelöltje, önkormányzati képviselője és Trippon Norbert kerületi MSZP-elnök. A politikusok mögött a párt számos aktivistája is felsorakozott, jelen volt Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke is.

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek. A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le.