A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádat emelt egy középkorú bajai férfi ellen, aki júliusban a saját járóbotjával verte agyon 87 éves nagynénjét.


Nánási László főügyész az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a 63 éves vádlott évtizedek óta jó viszonyban volt a nagynénjével, aki Baján, egy családi házban élt egyedül, és csak járóbottal tudott közlekedni. A vádlott nyugdíját is a nagynénje kezelte, kapcsolatukban csak akkor volt konfliktus, amikor a sértett azért nem adott pénzt a vádlottnak, mert a férfi ittas volt.

A vádlott július 14-én már hajnalban italozni kezdett, majd reggel elment a nagynénjéhez, hogy pénzt kérjen tőle. A sértett észrevette, hogy a vádlott ittas, ezért nem adott neki pénzt. Ekkor a vádlott a járóbotjára támaszkodó idős asszony kezéből kikapta a botot, és azzal ütlegelni kezdte nagynénjét, ahol érte. A sértett hanyatt esett, majd a vádlott a földön magatehetetlenül fekvő asszonyt tovább bántalmazta, fojtogatta, rugdosta. Végül magához vett két pénzzel teli borítékot és távozott, sorsára hagyva a földön fekvő, vérző sértettet. 

A sértettet kora délután a fia találta meg, aki azonnal értesítette a mentőket. A nőt még aznap megműtötték, de másnap belehalt sérüléseibe. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, aki előzetes letartóztatásban várja a Kecskeméti Törvényszék tárgyalását.