Ismét figyelmeztette pártját a kritikus tatabányai fideszes képviselő, Bencsik János. A trafikok, az útdíj és a földtörvény ügyében a Fidesszel szembemenő politikus a veszprémi bukás után jelezte pártjának: szólt, hogy ha így folytatják a kormányzást, vagyis nem lesz "tartalmi, stílusbeli és személyi korrekció", annak rossz vége lesz.


A kormányzásról, pontosabban annak rossz irányáról mondtak véleményt vasárnap az időközi választáson a veszprémiek – így foglalható össze Bencsik János tatabányai fideszes országgyűlési képviselő kommentárja, melyet a Facebookon osztott meg a Fidesz veszprémi bukása után.

"A mai nap után a jobboldali, konzervatív, nemzeti szabadelvű körökben lévő ismerőseim és barátaim is másként tekintenek majd azokra az elemzésekre és dolgozatokra, amelyeket az elmúlt évek során megfogalmaztam" – írta Bencsik, aki az előző ciklusban az Orbán-kormány energetikai államtitkára volt.

Az ezek szerint komolyan nem vett figyelmeztetései közül kettőre hívta fel a figyelmet. Az egyik, hogy ha a kormány a biztató szavak mellett nem tud előállni biztató cselekedetekkel, akkor nem is tudja lecsillapítani "az egyre erősödő elégedetlenség radikális megnyilvánulásait".

Bencsik emlékeztetett arra is: januárban már jelezte , hogy "tartalmi, stílusbeli és személyi korrekciókkal jó esély mutatkozik a közjót szolgáló kormányzati munka folytatására (...) ha viszont a társadalom párbeszédre irányuló törekvései kikosarazásra kerülnek, akkor (...) forró nyár és ősz elé nézünk."

Forrás: facebook.hu