A Fidesz csütörtöki közleményében megismételte: 2012-ben kizárták soraikból Veress Áront, akinél a rendőrök a közelmúltban 30 ezer eurónyi hamis pénzt találtak. A nagyobbik kormánypárt szerint az MSZP-nek inkább saját korrupciós ügyeivel kellene foglalkoznia.


A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt kérdezte: Orbán Viktor pártelnökként indít-e vizsgálatot az ügyben, amely kiderítené, hogy milyen fideszes politikusoknak vannak még "alvilági, vagy más okból nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő" kapcsolatai.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta: amint már elmondták, a szocialisták megint magukból indulnak ki, "és hazudnak". Megismételték: a Fidesz 2012-ben kizárta soraiból Veress Áront. Hozzátették: jobb lenne, ha Harangozó Tamás inkább saját pártja korrupciós ügyeivel foglalkozna. Úgy fogalmaztak: "kíváncsian kérdezik", hogy az MSZP frakcióvezető-helyettese mit tud a többi között Hagyó Miklós, Hunvald György, Zuschlag János, Juhászné Lévai Katalin, Veres János vagy Wieszt János ügyéről, mikor beszélt utoljára Hiszékeny Dezsővel, és mit tud arról, amit volt pártelnöke, Gyurcsány Ferenc mondott, hogy "jobb, ha nem tudjuk, honnan vándoroltak pénzek" az MSZP-hez.

A Fidesz hozzátette: várják Harangozó Tamás válaszait.

Az Index írt arról szerdán, hogy a nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozatának elnökénél találtak a rendőrök 30 ezer eurónyi hamis pénzt. A Fidesz azt közölte: nem a párt ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, őt már 2012-ben kizártak soraikból. Hozzátették: semmilyen felelősséget nem vállalnak cselekedeteiért, s ha igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető egy más témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egy Veress Áronra vonatkozó kérdésre leszögezte: az illető személyt a Fidesz még 2012 májusában kizárta. Azóta a párt nem vállal semmilyen felelősséget sem Veress Áron nyilatkozataiért, sem tetteiért - fűzte hozzá.

Forrás: MTI