Witzmann Mihály Somogy megyei fideszes országgyűlési képviselő szerint a Buda-Cash-ügyben a felelősöket meg kell találni, és törvény szerinti számonkérésüket mihamarabb le kell folytatni.


"A lehető legszigorúbb, legalaposabb vizsgálatot várjuk el a hatóságoktól, amelyeknek ki kell deríteniük, hová lett, kiket gazdagított az elcsalt pénz" - fogalmazott a siófoki választókerület képviselője a pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kitért arra, hogy az elmúlt napokban önkormányzati vezetőkkel, magánszemélyekkel és vállalkozókkal találkozott, hogy felmérje a brókerbotrány helyi következményeit, és ennek alapján megfelelő információkkal lássa el a kormányzatot, hogy akár parlamenti eszközök igénybevételével kiderüljön az igazság.

Witzmann Mihály egyúttal reagált Harangozó Gábor MSZP-s képviselő csütörtöki közleményére, amelyben az ellenzéki párt megyei elnöke - példaként a bankcsoport tavaly novemberi siófoki fióknyitását említve - azt is felvetette, szeretnék tudni, "van-e valamilyen összefonódás, érdekközösség a Fidesz és a DRB vezetői között".

"Harangozó Gábor és párttársai betegesen próbálják bebizonyítani azt, ami nincs. Önös, népszerűséget hajhászó politikai érdekeik alapján próbálják lejáratni a kormánypártokat egy olyan ügyben, melynek előzményei a szocialista kormányzás idejére húzódnak vissza" - írta a kormánypárti politikus, azt ajánlva a szocialistáknak: "ha már összefonódásokat keresnek, akkor érdemes visszaemlékezniük arra, hogy éppen az ő kormányzásuk alatt, több, Buda-Cashnél alkalmazott vezető beosztású személy kapott igen komoly kormányzati, illetve állami megbízásokat".

Forrás: MTI