A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének teljes tisztújítást kellene követelnie a Magyar Paralimpiai Bizottságban.


Az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának alelnöke vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott nyílt levele szerint az elmúlt hetekben a Magyar Paralimpiai Bizottság és elnöke, Gömöri Zsolt körül botránysorozat robbant ki. Először az derült ki, hogy Gömöri Zsolt és társai saját devizahitelüket végtörlesztették a paralimpikonok támogatásából, majd az is kiderült, hogy Gömöri Zsolt családjával, valamint üzlettársával a sportolók tenerifei felkészülését a helyszínen követte végig - írta az ellenzéki politikus.

Kunhalmi Ágnes közölte, sajtóhírek szerint arra is fény derült, hogy a szervezet nemcsak nem utalja a sportolók megélhetése szempontjából kulcsfontosságú Gerevich-ösztöndíjakat, de nevük elhallgatását kérő sportolók állítása szerint fenyegeti is őket.

A szocialista politikus úgy értékelt: a Magyar Paralimpiai Bizottság jelenleg néhány kiváltságos sportvezető igényeit szolgálja ki, miközben elveszi a pénzt a Magyarországért küzdő versenyzőktől.

Kunhalmi Ágnes azért fordult Borkai Zsolthoz, mer a MOB vezetőjeként az ő felelőssége is, hogy a magyarországi sportvezetés korrupciós botrányoktól mentesen, a sportolók igényeit kiszolgálva működjön. Ha a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke követel teljes tisztújítást a paralimpiai bizottságban, annak súlya van - tette hozzá.

Szerinte tovább nem védhető Gömöri Zsoltnak és Deutsch Tamásnak, a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnökének tevékenysége; csak a teljes tisztújítás teremthet tiszta helyzetet.

Forrás: MTI