Szombaton adják át a Börzsöny Sportcentrumot Diósjenőn - közölte a Börzsöny Invest Kft. az MTI-vel szerdán.


A létesítményben teniszpályák, edzőtermek, világítással ellátott műfüves futballpálya várja a látogatókat. A beruházás közel 60 millió forintból valósult meg az Európai Unió társfinanszírozásával.

A társaság közlése szerint a fejlesztés tavaly májusban kezdődött. Elsőként a teniszpályák készültek el, a műfüves pályát egy magára hagyott, aszfalt alapú pálya helyén építették fel, a jól felszerelt edzőtermekben pedig foglalkoztató szobát is kialakítottak a gyerekeknek. 

A Nyugat-Nógrádban élők mellett a természetkedvelő turisták aktív kikapcsolódási lehetőségeit is bővíti a beruházás. Emellett rendkívül fontosak a sportolási lehetőségek a Dr. Göllesz Viktor Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon lakói számára is, ők akár a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség versenyeire is felkészülhetnek a létesítményben - írják.

Az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében megvalósult 57,4 millió forintos beruházást 40,2 millió forinttal segítette az Európai Unió, a pénzt jelentős helyi vállalkozói források egészítették ki.

A szombati átadásra két olimpiai bajnokot is meghívtak, Vajda Attila kenust és Török Ferenc korábbi öttusázót.

Forrás: MTI