Őrizetbe vették azt a férfit, aki pincéjében saját készítésű fegyvereivel lövöldözött Tiszafüreden – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.


Szabó Zoltán elmondta: a rendőrségre vasárnap éjszaka állampolgári bejelentés érkezett, amely szerint a város egyik utcájából lövéseket lehet hallani. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták a melléképület pincéjének falára lövöldöző tulajdonost.

A szóvivő jelezte: az eset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök a melléképületben tíz gyári és házi készítésű lőfegyvert, nagy mennyiségű alkatrészt, továbbá ezer darabnál több különböző kaliberű lőszert találtak és foglaltak le, amelyek tartására és megszerzésére a férfi engedéllyel nem rendelkezett.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Lajos ellen, az 56 éves férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették – tájékoztatott Szabó Zoltán jelezve, hogy szakértők bevonásával vizsgálják a fegyverek eredetét és azt is, hogy azok köthetők-e valamilyen bűncselekményhez. 

Forrás: MTI