A főváros és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) együttműködéséről szóló megállapodás megkötéséről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés.


Az egyhangúlag elfogadott előterjesztésben emlékeztettek arra, hogy 2014. június 28-án, a világon először Budapesten rendezték meg a Mozgás éjszakája elnevezésű programot, a NEFI szervezésében. A rendezvény legfontosabb üzenete az volt, hogy mozogni egészséges, célja pedig tudatosítani: "bárhol bárkinek érdemes sportolnia, mert a mozgás az egészség megőrzésének egyik legfontosabb, elengedhetetlen eleme".

A tervek szerint az idén június 27-én tartják a Mozgás éjszakáját az Andrássy úton, a Hősök terén, a Városligetben és a volt Felvonulási téren, a részvétel továbbra is ingyenes.

A tavalyi együttműködésre alapozva, annak érdekében, hogy a NEFI - a Fővárosi Önkormányzat segítségével - továbbra is sikeresen tudja megrendezni az eseményt, valamint egyéb, ehhez hasonló programokat, a felek megállapodásban deklarálták közös céljaikat és meghatározták együttműködésük lehetséges területeit.

Forrás: MTI