A Jobbik szerint a fideszes Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján "bődületes ostobaságot" fogalmazott meg a képviselők mandátumának közjogi mivoltáról.


Ezt az ellenzéki párt közölte a kormánypárti politikus kijelentésére reagálva az MTI-vel, egyúttal felszólítva arra, hogy mondjon le mandátumáról, mert alkalmatlan országgyűlési képviselőnek. 

Közleményük szerint Németh Szilárdnak illene tudnia, hogy a képviselők visszahívhatóságának ugyanúgy nincs meg a közjogi lehetősége, mint a mentelmi jogról történő lemondásnak. Németh Szilárd nincs tisztában alapvető közjogi kérdésekkel - mutattak rá, emlékeztetve, hogy a Jobbik korábban az alaptörvény vitája során, majd választási programjában és jelenleg is következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a politikusokat ne illessék meg indokolatlan privilégiumok. 

Ha Németh Szilárd tudná használni az internetes keresőoldalakat, akkor ő maga is meggyőződhetne arról, hogy a Jobbik politikusai sosem éltek ilyen előnyökkel. Kovács Béla is számtalanszor kinyilvánította, hogy – a Fidesz korrupt képviselőivel ellentétben – nem bújik mentelmi joga mögé - írták, megerősítve, hogy  a Jobbik továbbra is a mentelmi jog eltörlése és a képviselők visszahívhatóságának megteremtése mellett kardoskodik.

A Fidesz szerint a Jobbik hiteltelen, kétszínű, cinikus játékot folytat európai parlamenti (EP) képviselője, a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla ügyében.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Kovács Béla, avagy "a menekülő róka" ügye "billogként világít a Jobbik homlokán".

Forrás: MTI