Változatos kulturális, gasztronómiai és közösségi programokkal várják a nyári hónapokban a vendégeket Mórahalmon, a homokháti kisvárosban augusztusban újdonságként lovasszínházi előadásokat is rendeznek – jelentette be Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán.


Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Homokhátságon élőknek és a térségbe érkező vendégeknek egész évben tartalmas és színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtson - mondta a politikus a színházi előadások leendő helyszínén, a Futó-Dobó Lovasközpont fedeles lovardájában tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: különösen így van ez nyaranta, amikor az Erzsébet Gyógyfürdőbe évente érkező mintegy félmillió vendég zöme ellátogat Mórahalomra.

A nyár hosszú évek óta kedvelt programja a Homokháti Sokadalom, amely idén július 3-án kezdődik. Nemzetközi néptánc fesztivál, fúvószenekari találkozó, rétes- és bivaly fesztivál, könnyűzenei koncertek és gyermekprogramok sora várja ezen a hétvégén a vendégeket – közölte a polgármester.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom városa először 2012-ben rendezte meg a Homokháti búcsút, a térség településének közös ünnepét. Augusztus 19-én Böjte Csaba és Kiss-Rigó László a kistérség valamennyi plébánosának részvételével celebrál szentmisét, amelyet gyertyás körmenet követ.

A polgármester elmondta, a térség számára egyre fontosabbá válik a lovas turizmus, ezért határoztak úgy, hogy az idei évtől lovasszínházi esteket is rendeznek. Amennyiben a kezdeményezés sikerrel jár, jövőre az idei három helyett már tíz előadást tartanak. Augusztus 20-án és 21-én a Nemzeti Lovasszínház és a kisváros által létrehozott Patkó Lovasszínház művészei a Honfoglalás című rockoperát adják elő, augusztus 22-én pedig a Mátyás, az igazságos című produkciót láthatja a közönség.

Forrás: MTI