Csatornázási munkák miatt jövő keddtől várhatóan augusztus 20-ig jelentős torlódások várhatók Budapesten, a XXII. kerületi Nagytétényi út belső szakaszán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).


A közlemény szerint a Nagytétényi út Vöröskereszt utca és Sörház utca közötti szakaszán több ütemben félpályás útlezárásokra kell számítani. A 80-100 méter hosszú munkaterületek mellett jelzőlámpás irányítással, csak óránkénti 30 kilométeres sebességgel haladhat a váltakozó irányú forgalom.

Várhatóan június 16-tól 30-ig és július 14-től 31-ig ideiglenesen egyirányú lesz a Sörház utca Nagytétényi út felőli szakasza a Hegyfok utca felé, valamint a Vágóhíd utca a Gyár utca felé. A munkálatok miatt július 28-tól augusztus 7-ig a Borkő utca az Őrnagy utca felől zsákutcává válik. A Vágóhíd utcai buszmegállót mindkét irányban ideiglenesen áthelyezik, mert sávelhúzást alakítanak ki - írta a BKK.

A környéken jelentős torlódások várhatóak, ezért azt kérik: aki teheti, az válasszon másik útvonalat. Kiemelték: a BKK honlapján és a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen - olvasható a közleményben.