Köpeczi-Bócz Tamás vajon milyen államtitkár lesz? Nem tudni. Ki ez a rejtélyes férfi? Passz. Kié ez a céltudatos, hideg tekintet? Ő egy enigma.


Az Év Legrejtélyesebb Államtitkára címet simán elnyerhetné már most a rejtélyes Köpeczi-Bócz Tamás, akit maga Áder János köztársasági elnök fog ma kinevezni államtitkárrá. Az Index próbálta kideríteni, az Emberi Erőforrások Minisztériumán belül milyen pozíciót fog kapni Köpeczi-Bócz, aki eddig amúgy a tárca uniós fejlesztések koordinációjáért és stratégiákért felelős  helyettes államtitkára volt.

A lapnak hat hívásába, egy e-mailjébe és félórányi netes túrásába került, hogy megtudja, senki sem tud semmit arról, pontosan milyen kinevezés üti majd a rejtélyes férfi markát. Annyi derült csak ki, hogy az említett uniós fejlesztési államtitkárságnak az EMMI honlapja szerint eddig nem volt államtitkára, szóval Köpeczi-Bócz neve elől talán eltűnhet a "helyettes" kifejezés.

Mellesleg épp az Index írt arról durván egy hónapja, hogy Köpeczi-Bócz volt korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményének, a Türr István Képző és Kutató Intézetének főigazgatója, és az ő ideje alatt osztottak ki 25 milliárd forintnyi EU-s támogatás többek között roma programokra. Igazolták azokat a TÁMOP-os pályázatokat is, amiket az Országos Roma Önkormányzat körüli botrányokban vizsgálnak, és emiatt az Index információi szerint vizsgálják az ő tevékenységét is (ezt amúgy se a NAV, se az EMMI nem erősítette meg).