A Napsugár Óvoda udvarának fa játékait festették le a Budapest Bank hajdúböszörményi fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen rendezi meg.


A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz. 

„A Napsugár Óvoda udvarán rengeteg játék található, amelyek rendszeres állagmegóvásra szorulnak annak érdekében, hogy a gyermekek biztonságosan tudják használni azokat. Ezért döntöttük úgy, hogy az intézmény udvarán található fa játékok festését és karbantartását végezzük el a Törődés Napja akció keretében. Reméljük, a munkálatokkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a gyermekek még sok ideig élvezhessék az óvodai játékokat” – mondta Koncz Gyula, a pénzintézet hajdúböszörményi fiókjának vezetője. 


A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Budapest Bank

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, tulajdonosa a GE (General Electric Company). A bank a GE Capital, a GE pénzügyi üzletágának részeként teljes körű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike.  A Budapest Bank Zrt. főbb leányvállalatai: a Budapest Autófinanszírozási Zrt., a Budapest Alapkezelő Zrt. és a Budapest Lízing Zrt. További információk elérhetők a www.budapestbank.hu/sajtoszobaweboldalon.