Házkutatásokat és lefoglalásokat kezdtek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program forrásainak felhasználásával kapcsolatban a Nemzeti Adó- és  Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói - írta csütörtöki számában a  Magyar Nemzet.


A lap az adóhivatal tájékoztatására hivatkozva azt közölte: több tanút is kihallgattak már az ügyben. A Magyar Nemzet felidézte: a csaknem ötmilliárd forintból  megvalósuló Híd a munka világában roma felzárkóztatási projekt gyanús pénzköltéseiről először az Index számolt be, amely szerint a  2013-ban 75 százalékban uniós forrásokból elindult program nem a  célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használta  fel a pénzeket; többek közt 200 millió forintért vásároltak  székházat, valamint 30 millió forintért béreltek hét középkategóriás  gépjárművet fél évre.

Azt írták: az adónyomozók először május közepén jelentek meg a roma szervezet fővárosi Dohány utcai székházában, miután a Fővárosi  Főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és  hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást  rendelt el.