Reménykedhetnek a Quaestor-károsultak, egy lépéssel közelebb a kifizetéshez!


A csalás gyanújával nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda feloldotta a korábban lefoglalt értékek egy részénél a zár alá vételt, így lehetőség van arra, hogy a felszámolócég kalkuláljon ezekkel az értékkel, és azokat a becsapott egykori ügyfelek kártalanítására fordítsa majd. Erről közleményben számolt be a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. A Blikk úgy tudja, egyelőre a Quaestor vagy a cégtulajdonosok nevén lévő ingatlanok, illetve nagyobb értékű ingóságok nincsenek a zár alól kikerült csomagban.

Márciusban megírtuk, hogy a kár 200 milliárd forint is lehet

– A Quaestor Értékpapír Zrt. minden olyan pénz- és értékpapírszámlája esetében feloldották a zár alá vételt, amelynél olyan adat merült fel, hogy azon ügyfelekhez köthető vagyon is található – válaszolta tegnap a rendőrség lapunk kérdésére. Vagyis egyelőre csak a bankszámlákon, illetve a kötvényekben lévő összegekkel kalkulálhat a felszámolócég.

A Blikk kérdezte a PSFN Kft.-t, hogy számításaik szerint hozzávetőlegesen mekkora értékről van szó, illetve hogy ezek az összegek mikortól kerülhetnek a károsultakhoz, ám a felszámolók lapzártáig nem adtak választ. Mint megírtuk, a Quaestor többnyire fiktív kötvénykibocsátással mintegy 200 milliárd forint kárt okozhatott 36 ezer ügyfélnek.