Vádat emeltek egy kecskeméti férfivel szemben, aki terepjárójával a városban 140-nel száguldozva belerohant egy szemből kanyarodó autóba. A vádlott a jogosítványát nem adta le önként.
A baleset január 30-án este fél 7-kor történt Kecskeméten, a Halasi úton. Egy VW Passat és egy Mercedes ütközött össze. A Passat sofőrjét, egy 62 éves kecskeméti férfit a tűzoltók vágtak ki a roncsból, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Mercedesben ketten utaztak, a vezető és utasa is súlyosan megsérült.

Akkor annyit lehetett tudni a karambolról, hogy a Passat kanyarodhatott, amikor a szemből érkező Mercedes nekiütközött. Feltételezhető volt, hogy gyorshajtás is közrejátszott a tragédiában, ezt – mint most kiderült – a nyomozás is megerősítette. Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét jármű megpördült, a Mercedes az út széli vasbeton oszlopot is kitörte, míg VW 100 méter sodródást követően állt meg.

A megyei főügyészség hétfő sajtóközleményében azt írta: a Mercedes vezetője, egy 36 éves kecskeméti férfi „a lakott területen a megengedett 50 km/h-t lényegesen túllépve, mintegy 143-149 km/h sebességgel közlekedett nagyméretű terepjárójával”.

– Egy útkereszteződéshez érve a vele szemből érkező autós megkezdte a balra kanyarodást, mert nem számított arra, hogy a vádlott a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedik. A vádlott az elé behaladó, útját keresztező járművet észlelve vészfékezett, azonban sebességtúllépése miatt megállni nem tudott és járműve elejével a kanyarodó gépkocsi jobb oldalának ütközött – nyilatkozta dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

Hozzátette: a baleset után vádlottat kötelezték a vezetői engedélye leadására, azonban ennek önként nem tett eleget. Csak fél évvel később, egy közúti ellenőrzés során vették el tőle a jogsit. (Megkérdeztük a rendőrséget, hogy ez hogyan lehetséges, amint válaszolnak, közöljük.)

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádhatóság végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz a szabadlábon lévő büntetett előéletű vádlottnak. A büntetőpert a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni.