Egy év tizenegy hónap börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság hétfőn egy embercsempészéssel vádolt tiszaalpári férfit, aki harmincegy migránst akart Ásotthalom közeléből Budapestre szállítani, a sértettek sanyargatását mint minősítő körülményt nem állapította meg a bíróság - közölte a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.
Sárközy Szabolcs tájékoztatása szerint a bíróság a vádlottat vagyoni haszonszerzés céljából elkövetett embercsempészés bűntettében találta bűnösnek. És bár a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész súlyosításért fellebbezett, így az nem jogerős.

A vádirat szerint a 32 éves férfi egy kisteherautóval akart Ásotthalom közeléből Budapestre csempészni 31, a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránst, de az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták.

A pénzügyőröknek az úton folyamatosan imbolygó kisteherautó lett gyanús, amelynek a hátulja szinte a földet súrolta. 

A vádlottat a Németországba tartó 24 férfi, 3 nő és 4 gyermek átcsempészésével egy ismeretlen ember telefonon bízta meg.  

A raktérbe zsúfolódott migránsokat a szállítás - a levegőhiány, a sötétség, a meleg és a kiszáradás veszélye - testileg és lelkileg egyaránt megviselte.

MTI