A Jobbik arra kíváncsi, milyen kapcsolatban van a kormány egy grúz üzletemberrel, aki korábban az Open Society Foundations programmenedzsere volt.
Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az Index cikkére hivatkozott, amely szerint Irakli Rekhviashvili magas rangú grúz üzleti, politikai szereplőkkel tárgyal egy olyan fővárosi ház előtt, amelyben a Rogán Antal miniszter bizalmasának nevezett Kertész Balázs ügyvéd irodája van. Mint mondta, a bankár 12 évig volt a Soros György érdekeltségi körébe tartozó, civileket támogató szervezet egyik irányítója.

A jobbikos politikus kitért arra, hogy mind Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, mind Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke "kemény nyilatkozatokat" tett a Soros Györgyhöz köthető szervezetekről, amelyek egyebek mellett befolyásolási kísérletekről, nemzetbiztonsági kockázatokról szóltak. Megjegyezte, hogy az Ökotárs Alapítványra és másokra "lesújtottak", hasonló szigort várnak máshol is.

Staudt Gábor arra vár választ a Miniszterelnökségtől, hogy kivizsgálják-e a cikk állításait, áll-e fenn kapcsolat a grúzok és Kertész Balázs között, illetve hogy a kormánynak ez "belefér-e".

MTI