Járjon nyitott szemmel: Budapesten bujkálnak a romániai gengszterek
Sajtóinformációk szerint egy budapesti plázában múlatja az időt idősebb és ifjabb Pui Béla, akik ellen a romániai rendőrség elfogatóparancsot adott ki, mert nem vonultak börtönbe.

Szökésben van a székelyudvarhelyi alvilág két ismert alakja, idősebb és ifjabb Pui Béla – mondta el a Maszolnak a Hargita megyei rendőrség szóvivője. „Kollégáim tegnap este keresték őket az otthonukban és más ismertebb tartózkodási helyeiken, de nem találták meg őket. Szökésben vannak” – fogalmazott Gheorghe Filip.

Apa és fia késsel fenyegettek meg egy csíkszeredai vállalkozót, ezért már másnap fogdába kerültek. A bíróság azonban nem rendelte el előzetes letartóztatásukat, ám az ügyészség fellebbezett, és a Hargita Megyei Törvényszék pedig elfogadta az óvást. Hétfő délután elrendelték az előzetest, ám ekkorra már a két férfinak nyoma se volt.

Sajtóinformációk szerint Budapesten múlatják az időt: „Ma egész nap a budapesti Aréna plázázában tették-vették magukat, kávézgattak, lébecoltak” – írta Szőke László, a Székelyhon munkatársa a Facebook-oldalára.

A két büntetett előéletű férfi viselt dolgairól korábban a Maszol is beszámolt. Id. Pui Bélát legutóbb idén március végén Székelyudvarhely központjában garázdaság és fenyegetés miatt vették őrizetbe a rohamosztagosok, a férfi ezután több hónapig házi őrizetben volt. Az apát és fiát idén januárban a szovátai rendőrségre kísérték be, miután a gyanú szerint ifj. Pui Béla egy helyi bárban megszúrt egy férfit. Az incidens után a fiatalember a Facebook-oldalán azt üzente a rendőrségi rohamosztagosoknak: „akárhányszor elvihettek, végül úgyis elengedtek”.