Berta Tibor csillagász egy eléggé érdekes feltevést állít.
,,Ez a korona egy naptár korona.”

Mit jelent ez? Röviden annyit, hogy a Szent korona, a Keopsz piramis és a Stone Henge kapcsolatban állnak egymással. Mivel mind a három tárgyat/építményt, egy bizonyos piramis méterben építettek meg. Az is hasonlóság, hogy mind a három emlékünknél előjön a fehér ló mondája. Magyaroknál ugye a Fehér ló mondája. A Stone Henge-nél sokan lehet, nem tudják, de 35-50 km-es fél körbe fehér lovak vannak a talajba vésve. A Keopsz piramisnál viszont a belső alagutak építményét ha tovább szerkesztjük egy sík metszetben akkor a ,,háromszög” két csúcsa közre fogja a Szíriusz csillagot ami a fehér lovat jelképezi a mondákba. Itt az is kiderül, hogy az egyiptomiak tudták már akkor, hogy mozog a föld tengelye.

A korona metszetén, rajta van ugye Jézus, aki a napot jelképezi és a vele ellentétes oldalon Mária a hold képébe és Berta Tibor azt is mondja, hogy a hold és ugye a nap Hórusz két szeme. Íme, még egy párhuzam a korona és a piramis között. A koronánkat fel lehet osztani 12 egységre (hónapjainkra). Ezeket a számokat összeadva olyan évszámok jönnek ki mint például a honfoglalás, államalapítás, korona rablás és itt jön a legmegdöbbentőbb állítás is a koronán megjelenik a 2012-es évszám is; De, hogy a történetünknek itt ne legyen vége a koronai naptár szerint 2030-ban ér véget a számolás.

Mégse 2012-ben lesz világvége? Ha azt vesszük jósoltak már világvégét 2000-ben is 16 év eltelt az óta, élünk.
A koronába bele vannak vésve csillagok állása, amiből kiderül, hogy Jézus Krisztus mikor született és az is, hogy Mária mikor. A koronára írt csillagállás, és a Keopsz piramis sorok állása is úgy állítja, hogy Jézus -6. április 1-én született, Mária ekkor 16 éves volt. Természetesen a két nézőpont itt jelenik meg. Az egyik ugye az egyházi másik a csillagászoké.

Természetesen nem tudni mi volt akkor, mert mi most vagyunk több mint 2015 évvel később élünk. De ha azt vesszük, hogy a régi népek a természetben hittek és figyeltek a természetre elképzelhető, hogy ezek az állítások 70%-an igazak lehetnek.

Remélem valamennyire sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket. Ha többet szeretnétek, erről a témáról tudni vegyétek, meg Berta Tibor Az Időkód című könyvét ahol leír erről bővebben és magáról, hogy mi az időkód, ami elviekben azt határozza meg, hogy mennyi időnk van hátra állítólag ezen a világon.