Börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványoztak a férfi ellen, aki többszöri fenyegetés után a tárgyalásukra érkezve verte meg a volt élettársát. A nő komoly sérüléseket szenvedett.
Zaklatás bűntette és garázdaság vétsége miatt kell felelnie annak a férfinek, aki tárgyalásra menet, a bíróság épülete előtt verte meg az egykori élettársát – írja a 24.hu.

2013 őszén a 36 éves férfi és az egykori élettársa is előzetes letartóztatásba került, ekkor a kapcsolatuk megszakadt. Másfél év elteltével szabadultak és házi őrizetbe kerültek, de a férfi csak a közös gyerekük látogatása során találkozott a nővel. Ezeken az alkalmakon a gyanúsított többször is veréssel fenyegetőzött, mert a nő nem akart újra összeköltözni vele.

Márciusban a saját tárgyalásukra érkeztek a bíróságra, amikor szóváltásba keveredtek, majd a vádlott ököllel kezdte el ütni a sértettet, amit még akkor is folytatott, amikor a nő földre esett. Megragadta a hajánál fogva és többször is fejbe verte. Az asszony agyrázkódást kapott és zúzódásos sérülései lettek.

A férfi ellen vádat emeltek, a tárgyalását pedig előzetes letartóztatásban kell várnia. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott ellene.