Ha beigazolódik, hogy a mentősök erőszakot követtek el a tinin, akár 15 évet is kaphatnak. Ha V. Szilvia kitalált történettel állt elő, úgy belőle válhat vádlott és 5 évre is rács mögé kerülhet.
A nyomozás még a kezdeti szakaszában tart, de egyre több körülmény teszi kétségessé, valóban megtörtént-e a szexuális erőszak, amellyel egy gyermekotthonban élő 17 éves lány vádolja az Országos Mentőszolgálat két munkatársát.

Egyre több olyan kö­rülmény derül ki ugyanis, amely kételyeket támaszt a mentősöket szexváddal illető 17 éves lány többféle verziójával szemben, hogyan történt a bűncselekmény. A Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthonban lakó Szilvia azt állítja: miután rosszul lett és mentőt hívtak hozzá, az ápoló és a sofőr egy erdős részre kanyarodott, majd ott molesztálták, és csak azután vitték kórházba. Ugyanakkor a lányon az orvosi vizsgálat nem talált szexuális erőszakra utaló nyomokat.

A két mentős tagad, és sokat mondó körülmény az is, hogy a bíróság nem látta szükségesnek, hogy büntetés-végrehajtási intézetbe szállítsák őket, csupán lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak.

A tét a gyanúsítottak és vádlójuk számára is óriási, és könnyen fordulhat is a kocka. Ha beigazolódik a gyanú, akkor a két mentős súlyos büntetésre számíthat, mivel fiatalkorú a sértett, valamint a szexuális erőszakot többen követték el, akár 15 évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak. Ha kiderül, hogy a lány hazudott, úgy ő felelhet hamis vád miatt.

– A Büntető törvénykönyv kimondja, hogy a hamis vád megvalósul, amennyiben valaki mást a hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol – mondta a Borsnak az ügytől független jogász, dr. Kamarás Péter.

– Hamis vád esetében a büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés lehet, ám mivel itt két személy lett meggyanúsítva, ezért hamis vád esetén kétrendbeli cselekmény valósulna meg, amelyért halmazati büntetést kell kiszabni – mondta a Borsnak az ügytől független jogász, dr. Kamarás Péter. – Ugyanakkor mivel fiatalkorú személyről van szó, a bírói gyakorlat azt mutatja, hogy a tini megúszhatná egy felfüggesztett büntetéssel is – tette hozzá az ügyvéd.