Doktori címet adó, ötéves, osztatlan képzésként államtudományi mesterszak indul jövő szeptemberben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) - mondta az intézmény rektora a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn.
Patyi András közölte: a mind a nappali, mind a levelező tagozaton államilag támogatott képzésben is induló szak elsősorban a közigazgatási, kormányzati, tehát a végrehajtó hatalom számára képez vezetőket, szakértőket, elemzőket, ugyanakkor felkészítik a hallgatókat arra is, hogy állami gazdasági szférában is helyt tudjanak állni.

Elmondása szerint a szak minden olyan, az állam működéséhez kapcsolódó ismeretanyagot tartalmaz, amely ahhoz kell, hogy a hallgató a helyi önkormányzatitól egészen a központi államigazgatási szintig - minisztériumok, autonóm szervek - el tudja végezni a munkáját. Elsősorban vezetőket képeznek a szakon, ezért a rendszerismeret, az infokommunikációs technológiák, a modern gazdaságtudomány, a jogtudomány és a közigazgatástan mellett pszichológiai, szervezetszociológiai, valamint szervezési ismereteket egyaránt tanítanak a hallgatóknak - fűzte hozzá.

MTI