Orbán Viktorral kapcsolatban ismét előhúzta az ügynökkártyát Debreczeni József, a Gyurcsány-párt elnökségi tagja – szúrta ki a PestiSrácok.hu a szurkedominancias.blog.hu mai bejegyzésében. 
A friss posztot maga a gyurcsányista író jegyzi, aki írásában nem állít kevesebbet, mint hogy Orbán Viktor miniszterelnök sorkatonai szolgálatának idején Győri Gábor fedőnéven “rendszeres beszámolókra” járt Major Mihály elhárító tiszthez. A DK-s politikus szerint Orbán Simicska Lajosról is jelenthetett, “de a beszámolók során nem mondott olyan dolgot, amivel tovább rontotta volna barátja helyzetét”. Debreczeni József persze úgy kiállt farkast, úgy vádolja a kormányfőt ügynökmúlttal, hogy posztjában egyetlen bizonyítékot sem tüntet fel. Debreczeni a PestiSrácok.hu-nak elismerte, hogy ő írta a cikket, és azért nem bizonyítja állításait, mert a bizonyítékokat bárki beszerezheti, és amúgy is a sajtóban már korábban megjelent információkat közli. A gyurcsányista író azt is figyelmen kívül hagyja, hogy Orbán Viktor korábban már többször is abszurdnak, nevetségesnek és valótlannak nevezte a róla szóló ügynökvádakat.

Besúgással, gyakorlatilag ügynökösködéssel vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt a DK-s Debreczeni József. APestiSrácok.hu a szurkedominancias.blog.hu-n vette észre a gyurcsányista író ma megjelent “Jelentenem kell rólad, Lajos…” című posztját, amelyben Debreczeni azt írja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök sorkatonai szolgálatának idején Győri Gábor fedőnéven “rendszeres beszámolókra” járt Major Mihály elhárító tiszthez, és a kormányfő Simicska Lajosról is jelenthetett, “de a beszámolók során nem mondott olyan dolgot, amivel tovább rontotta volna barátja helyzetét”. Debreczeni hosszan tálalja a “nagy sztorit”, leírva például, hogy a katonaságnál Simicska és Orbán is afférokba keveredett, előbbi egy politikai megszólalása miatt, míg utóbbi függelemsértést követett el.

“Orbán Viktor az őrvezetőjét felpofozta, a hadnagyával majdnem összeverekedett. Ha Orbán ezekért nem került hadbíróságra, akkor ezt csak úgy úszhatta meg, ha megfenyegették, sarokba szorították, ő pedig a rémséges perspektívától megrettenve (többéves katonai börtön, ami után az egyetemről szó se lehet) beadta a derekát” – írja Debreczeni úgy, hogy  posztjában egyetlen bizonyítékot sem tüntet fel. Gyurcsány Ferenc pártjának elnökségi tagja úgy vélekedik, hogy miután 1981. október 20. és 1982. augusztus 1. között Orbán Viktorról  Major Mihály zalaegerszegi elhárító tiszt vezetett kartont, így ez nem jelenthet mást, mint hogy “Orbánt foglalkoztatták katonaságának ideje alatt”.

Orbán tehát közvetlenül Major századosnak referálhatott. A kartonból mindenesetre kiderül, hogy fedőneve is volt: Győri Gábor. A társadalmi kapcsolat nem tartozott a szorosan vett állambiztonsági hálózathoz, ám fontos információforrásnak számított… Nem kellett sem beszervezési, sem együttműködési nyilatkozatot aláírnia, írásban nagyon ritkán jelentett, így tényleges tevékenységéről kevés nyom maradt” – olvasható Debreczeni cikkében. A baloldali politikus gyanúsnak véli azt is, hogy a leszereléskor Orbán Viktor nem Simicskáékkal utazott haza a vonattal, hanem elkülönítették a többi leszerelőtől és visszatartották.

“Csak késő este érkezett meg Fehérvárra, a Hágiban zajló leszerelési bulira. Bizonyára hosszasan kapacitálták: írjon alá egy civil beszervezési nyilatkozatot. A katonai és a „polgári” titkosszolgálatok között szoros együttműködés volt. Akit a hadseregben be tudtak hálózni, azt már könnyebb volt az egyetemen is besúgóként megtartani. Orbánt is erre akarták rábírni: átigazolni” a III/IV-es csoportfőnökségtől a III/III-ashoz, ám ekkor már nemet tudott mondani. A leszereléskor nem tudták megfélemlíteni – már nem volt mivel. Minden jel arra utal – főleg a Simicskához fűződő kapcsolatának szorosabbá válása –, hogy bár rákényszerült a Major őrnagynak történő rendszeres beszámolókra, ezek során nem mondott olyan dolgot, amivel tovább rontotta volna barátja helyzetét” – zárja az ügynökvádaskodást Debreczeni József.

Debreczeni a PestiSrácok.hu-nak elismerte, hogy ő írta a cikket, de azért nem bizonyítja állításait, mert a bizonyítékokat bárki beszerezheti, és amúgy is a sajtóban már korábban megjelent információkat közli. Portálunk többször is rákérdezett, Debreczeni ügynöknek tartja-e Orbán Viktort, de kérdéseinkre a DK-s politikus úgy válaszolt, hogy mindent leírt a posztjában. Igaz, azonnal mentegetőzött is az író, hogy az általa leírtak tulajdonképpen nem új információk, mert azok már megjelentek a sajtóban, például a HVG-ben és máshol is. A gyurcsányista író a cikkében persze azt is figyelmen kívül hagyja, hogy Orbán Viktor korábban már többször is abszurdnak, nevetségesnek és valótlannak nevezte a róla szóló ügynökvádakat, erről mélyen hallgat Debreczeni.

Emlékezetes, a G-nap után Simicska is ügynökösködéssel vádolta meg a miniszterelnököt, és a médiumait 180 fokos fordulatra kényszerítő milliárdos nagyvállalkozó azt állította a kormányfőről, hogy a katonaságban róla jelentett.Simicska vádjai körbejárták a magyar sajtót, így az ügyben Orbán Viktor is megszólalt és egy parlamenti felszólalásában nyomatékosította:  “Soha senkivel egyetlen egy magyar állampolgár rovására sem működtem együtt sem fiatal koromban, sem miniszterelnökként”. A kormányfő a Hír24 ezzel kapcsolatos kérdésére is válaszolt. “A személyes sértettség beszél Simicskából. Méltánytalan, hogy egyesek politikai csinn-bumm cirkusszá silányítják a magyar politikát” – egyértelműsítette Orbán Viktor. A miniszterelnöki választ a fenti videóban megnézhetik.