Elkezdődött a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszának kivitelezése, a 12,7 kilométer hosszú út 2018 tavaszára készül el - tájékoztatta a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint a várost északról elkerülő kétszer egy sávos főúton öt szintbeli - ebből két körforgalmi - csomópont és három kereszteződés, egy külön szintű csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros aluljáró lesz. A végcsomópont egy vasutat és a közutat külön szinten keresztező körhíd lesz.

B. Nagy László (Fidesz) országgyűlési képviselő Csongrád megye fejlesztési biztosa a szerdai alapkőletételen elmondta, a mostani beruházást a Békéscsabát és Orosházát elkerülő út kivitelezése és a Hódmezővásárhely és Orosháza közötti szakasz 11,5 tonnás megerősítése, valamint párhuzamos kerékpárút építése előzte meg. A közlekedés korszerűsítésével Békés és Csongrád megye vállalkozási övezete is fellendülhet - tette hozzá.

Almási István (Fidesz-KDNP) Hódmezővásárhely polgármestere kiemelte, az elkerülő út megépítésével a város mentesül az átmenőforgalomtól, a környezetszennyezés a településen kívülre kerül, és a balesetveszély is csökkenni fog.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója közölte, 2018 tavaszára a közlekedők már biztonságosan elkerülhetik Hódmezővásárhely városát. A beruházás uniós és hazai források felhasználásával valósul meg, nettó 27,9 milliárd forint értékben. A kivitelezést a Colas Út Zrt., a Délút Kft., a Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítési Kft. által alkotott konzorcium végzi.

MTI