A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértésének bűntette miatt  folytat nyomozást három fiatalkorú kerecsendi gyanúsított ellen. 
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak 2016. november hó 27. napján Kerecsenden  szexuálisan molesztálták a 13 éves sértettet.  Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája 2016. november hó 30. napján mindhárom gyanúsított  házi őrizetét rendelte el.  A határozat indokolása szerint a cselekmény jellege és tárgyi súlya miatt mindhárom fiatal  vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszély, azonban figyelemmel arra, hogy  rendezett családi körülmények között élnek ez a veszély nem olyan mértékű, hogy a  legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tenné szükségessé – írja az Egri Törvényszék közleményében.

A gyanúsítottak esetében a nyomozási bíró megállapíthatónak látta azt is, hogy – mivel a  sértettel egy lakókörnyezetben élnek – fennáll annak veszélye, hogy megpróbálnák  befolyásolni a sértettet. Azonban ez a veszély a házi őrizet alkalmazásával is kiküszöbölhető.  A bíróság döntését mind a gyanúsítottak és védőik tudomásul vették, azonban az ellen az  ügyészség fellebbezést jelentett be az előzetes letartóztatás elrendelése végett.