Hétfőn már harmadszor csaptak le a rendőrök Jászberényben fegyverek, robbanóanyagok rejtegetőire, ám ezúttal mérgeket is találtak – írja a Magyaridők.hu. A bőnyi rendőrgyilkosságra válaszul a szélsőséges Magyar Nemzeti Arcvonal alegységeinek felszámolása kapcsán a rendőrség és a TEK tizenhárom településen csapott le, tizennyolc, a szervezethez kapcsolódó személyt fogtak el.
A portál arról ír, két héten belül már a harmadik rajtaütés kapcsolódott a Magyar Nemzeti Arcvonal jászberényi csoportjához, amelynek során illegális fegyvereket és robbanóanyagot is találtak a szervezet két tagjánál. A jászberényi alcsoport 2012 májusában paramilitáris kiképzőtábort is tartott éleslövészettel, ökölvívással, terep- és épületharcászattal. Sajtóinformációk szerint a tábort speciálisan kiképzett egykori katonák tartották. Az alcsoport 2013. április végén is tartott fegyveres kiképzést a tagjainak, június végén pedig kisebbségek ellen uszító propagandaakcióban vettek részt.

A MagyarIdők.hu úgy tudja, a hétfői akcióban egy jászberényi családi ház szerszámoskamrájának földpadozatát felásva előkerült két 9 milliméteres és egy 0,22-es kaliberű pisztoly a hozzájuk való lőszerekkel. Ugyanitt több csomagban plasztik robbanóanyagot és egyéb lőszereket is találtak. Ezeken kívül előkerült fél tucat fiolányi méreggyanús anyag. A helyszínen elfogott jászberényi férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A plasztik robbanóanyag viszonylag friss, eredetének tisztázása még folyamatban van. A lefoglalt méreggyanús anyagokat is szakértő vizsgálja. A rendőrség szerint a gyanúsított összefüggésbe hozható az MNA egyik ágával, csakúgy mint a november 15-én szintén Jászberényben elfogott 62 éves férfi, akinek előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság.

November 15-én a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói csaptak le a jászsági városban, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, mivel fegyvereket, lőszereket, robbanótesteket rejtegetett. A gyanúsított ugyanakkor nem kapcsolódik az MNA alegységéhez.

A hétfői akcióban elfogott férfi vélhetően akkor ásta el a fegyvereket, a robbanóanyagot és a mérgeket, amikor az október 27-i bőnyi rendőrgyilkosságra válaszul a rendőrség és a TEK elkezdte felszámolni az MNA helyi alegységét. Eddig tizenhárom településén csaptak le, Budapesten, Bőnyben és Jászberényben többször is. Eddig tizennyolc, a szervezethez kapcsolódó személyt fogtak el, tizenhetet pedig meg is gyanúsítottak, többségüket fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészületével