Munkahelyi szabályzatot is megszegve állt meg egy házaspár mellett egy kiskunfélegyházi buszsofőr. Kiderült, hogy ezzel megmentette a férfi életét.
Megható esetről számolt be a Baon. Egy idős, helyi házaspár orvoshoz indult, mikor a férfi rosszul lett.

– Mikor odaértem, láttam, hogy fullad, de nem engedte, hogy mentőt hívjak. Nagy nehezen kijutottunk az útra, vagy hússzor megálltunk a közel 500 méteres szakaszon. Még nem értünk oda a buszmegállóhoz, de láttam, hogy jön a busz. Tudtam, hogy nem fogjuk elérni, ezért integettem, hogy álljon meg. Igazából nem bíztam benne, hogy megáll, hiszen nagyon sok rossz tapasztalatunk van már. Szerencsére felvett bennünket a sofőr, aki azt hitte, azért fulladt ki annyira a férjem, mert futottunk a buszhoz – mesélte Mária a lapnak.
Elmondta, hogy a férfi egyre rosszabbul volt, a sofőr pedig azonnal reagált: mentőt hívott a közeli buszpályaudvarra, és ígérte, perceken belül ott lesznek. Odaérve ő fogadta a mentőt, leszállította az utasokat is. Kiderült, ha a férfi nem cselekszik gyorsan, nagy baj lehetett volna, Istvánért ugyanis fél órán keresztül harcoltak a mentősök, mire stabilizálták az állapotát.

A férfi egy hétig feküdt még kórházban, most engedték haza:

– Isteni szerencsénk, hogy megállt a buszsofőr, neki köszönhetjük, hogy most itt vagyunk. Annyira pánikba estem, hogy ha otthagy bennünket, nem is tudom, mit csináltam volna. Így a lehető leggyorsabban kaptunk segítséget. Mindig hálával gondolunk a sofőrre – mondta a könnyeivel küszködve Mária a Baonnak.

A sofőrt munkahelyén megdicsérték az eset után.