„Te mocskos féreg, te undormány, te mocskos állat” – egy titkos hangfelvétel szerint ilyen szavakat vágott felesége fejéhez a darnózseli gyilkosság gyanúsítottja, N. János még azelőtt, hogy az asszony gyilkosság áldozata lett.
A férfi ügyében tegnap sem született volna ítélet, a bíró azonban egy technikai hibára hivatkozva berekesztette a tárgyalást.

A Tatabányai Törvényszék zsúfolásig megtelt tárgyalótermében néma csendben, döbbent arccal hallgatta mindenki végig, amikor a bizonyítási eljárás keretében lejátszottak egy olyan hangfelvételt, ahol N. János és néhai felesége vitatkoznak a férfi házában.

Az nem derült ki, hogy a durva párbeszédet melyikük vette fel, de valószínűleg a masszőrként dolgozó nő rögzítette, mert a válóper során talán szerette volna felhasználni. A beszélgetés normális hangnemben indul, aztán N. János egyre idegesebb lesz. A vita hevében féregnek nevezi volt párját, sőt úgy hallatszik, hogy meg is üti Juditot. A felvételeken az is hallatszik, ahogy a későbbi áldozat könyörög, hogy a férfi hagyja abba, amit csinál.

A vád szerint 2014 májusában N. János megölte feleségét, majd a holttest egy részét ledarálta, másik részét elégette, a többit pedig szétszórta egy legelőn. A hentesként dolgozó férfi végig tagadta az ellene felhozott vádakat és ártatlannak vallotta magát. K. Judit és férje kapcsolata már régebben megromlott, sőt a nő el is költözött, de mivel kisebbik gyermekét ideiglenesen az apánál helyezték el, ezért visszaköltözött a közös otthonukba.

Ez azonban nagyon nem tetszett Jánosnak, az asszony rokonai közül többen is úgy gondolják: ezért végzett János volt nejével.

Elképzelhető azonban, hogy N. János a tökéletes gyilkosságot hajtotta végre, mivel a halál okát a mai napig nem tudták megállapítani, így lehet, hogy el sem fogják ítélni, és december 2-án szabad emberként távozhat a bíróságról.

Hiszen így egyetlen szakértő sem tudja megmondani, hogy Juditot megölték, vagy természetes halált halt. Azokból a maradványokból, amelyeket a hatóság egy legelőn megtalált, képtelenség a legfőbb kérdésre választ adni.