Néhány napja emberi csontok kerültek elő a földből Urbán Zsombor gazda földjén, Tiszaderzs külterületén – írja a Szoljon.hu.
A csontok körülbelül 70-100 centiméter mélyről kerültek elő a földből, amelynek ezt a részét eddig szántották, nem lazították, most viszont a terepet rendezték, hogy egyenesítsenek a területen, így kerültek felszínre az emberi maradványok. Az eset után rögtön értesítették a rendőrséget, akiktől megtudták, hogy 30-40 éve lehettek a földben a csontok, de más feltételezések szerint az is elképzelhető, hogy a világháborúból maradhatott itt.

A település háziorvosa a Szoljon.hu érdeklődésére kifejtette, hogy a területen állati és emberi csontok is voltak, melyek között egy koponya, egy lábszárcsont, egy kézszár csont, valamint bordák is láthatóak voltak. Elmondása szerint a koponya keskeny volt és vékony, ezért úgy gondolja, hogy egy nőé lehetett vagy esetleg egy gyermeké, a lábszárcsont viszont nagyobb mérete alapján akár egy férfitól is származhat.

A rendőrség tájékoztatása alapján bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a csontokat az önkormányzat dolgozói szedték össze és elszállították őket a temetőbe, hogy megadják az elhunytnak a végtisztességet.